Potatissättning- ett farligt arbete?


Eko-Tantens Blogg, Lördag 16 maj.potatis 011

Redan lördag, tycker att veckorna går fortare och fortare, stämmer detta verkligen eller är det man själv som blir långsammare.

I början av veckan satte vi en ny omgång av vinterpotatisen och jag klantade mig, snubblade över markören som sticker ut från sättaren, kändes inget först när det hände men efter dagens arbete så kunde jag knappt inte gå, vad är en markör, jo en sak som man fäller ut på resp sida av maskinen för att man skall se var man kör.

Tisdagen ägnades mest åt stillasittande arbete men som vanligt har jag ju lite svårt för detta så det blev nog även en del annat gjort också. På onsdag morgonen var det lite spännande att läsa veckans Hallå, skulle visst vara med i alla Hallå i Skåne, ett reportage ange gårdsbutikers uppgång eller fall.

Funderar lite på hur man motiverar att man under vintern handla ekologiska produkter, men under sommaren handlar hos sin lokala bonde som inte odlar ekologiskt. Är närproducerat gift bättre än importerat? Har svårt att finna någon logik i detta. men som sagt var och en blir ju salig på sin tro.

BlommehönsSom jag skrev om i förra inlägget så har vi skaffat höns igen , 1 tupp och 2 hönor, än så länge syns det inga tecken på att det finns någon vilja att producera kycklingar, Hönsen har lagt ägg men det verkar inte som om de vill lägga sig och ruva, men vi får väl se tiden an.  Glädjande är att min ”innekatt” Ollie blir mer och mer utekatt, i går gick hon med på att blir klappad av några barn, det är stort för henne.

Lite tomt känns det både i huset och på arbetsstyrkan, båda barnen är ute på paddelhajk med scouterna och kommer hem i morgon, undra om och hur många gånger de har vält, får veta i morgon em.

Vår sparris har tittat upp, vi har inte så många plantor men dock, tur att man känner lite ekologiska sparrisodlare så att man kan få påfyllning. Personligen så har jag aldrig förstått denna tokighet i sparris som svenska folket tycks ha, men det tycks ju hålla i sig år efter år.

Ha en fortsatt trevlig helg och en bra kommande vecka.

Eko-Tanten